Bulaşık Makinelerinde, yeni tip su sertlik şeridi (Alüminyum folyolu) ile yapılan şebeke su sertlik seviyesi tespitine göre rejenerasyon ayarı tablodaki gibi belirlenmeli ve deterjan tipi, tuz ve parlatıcı kullanımı tabloda belirtilen şekilde tavsiye edilmelidir.
Önemli Not : Tabloda tablet deterjandan kast edilen, klasik veya kombi tablettir.
MÜKEMMEL TEMİZLİK İÇİN ALTIN ÖNERİLER
BULAŞIK MAKİNENİZİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ALTIN DEĞERİNDE BİLGİLER BU KARTTA ÖZETLENMİŞTİR.
1. MAKİNENİZİ TOPRAKLAMA TESİSATI OLAN BİR PRİZE TAKINIZ VE UZATMA KABLOSU KULLANMAYINIZ. TOPRAKSIZ PRİZLERE BAĞLI ÜRÜNLERDE METAL EŞYALAR ELEKTROLİZ NEDENİYLE PASLANABİLİR.
2. BULAŞIKLARINIZI, YALNIZCA KABA KİRLERİNİ PEÇETE YARDIMIYLA ALARAK MAKİNENİZE YERLEŞTİRİNİZ. ELDE YIKAMA DETERJANI İLE ÖN YIKAMA YAPMANIZ, MAKİNENİZDE KÖPÜK KALMASINA NEDEN OLABİLİR.
3. BULAŞIKLARINIZI MAKİNENİZE UYGUN ŞEKİLDE DİZİNİZ. İÇ İÇE GEÇMİŞ, TERS DÖNMÜŞ, PERVANE DÖNÜŞÜNÜ ENGELLEYECEK BULAŞIKLAR VE KAPASİTENİN ÜZERİNDE YÜKLEME, YIKAMA PROBLEMLERİNE NEDEN OLACAKTIR.
4. BULAŞIK MAKİNENİZDE TAHTA KAŞIK/ÇATAL, SÜNGER, PLASTİK, KARARMA İHTİMALİ OLAN METAL EŞYALAR GİBİ UYGUN OLMAYAN GEREÇLERİ YIKAMAYINIZ. MAKİNENİZ VE BULAŞIKLARINIZ ZARAR GÖREBİLİR.
5. PARLATICI UYARI LAMBANIZ YANIYOR İSE PARLATICI İLAVE EDİNİZ VE YIKAMA ÖNCESİNDE DETERJAN KOYUNUZ. ŞEBEKE SUYUNUZ SERT İSE BULAŞIK MAKİNESİ TUZU KULLANINIZ.
6. ŞEBEKE SUYUNUZ YUMUŞAK İSE TUZ VEYA SU YUMUŞATICI ETKİSİ BULUNAN ÇOK AMAÇLI DETERJANLARI KULLANMAYINIZ. AKSİ TAKDİRDE CAM EŞYALARINIZDA BOZULMA OLUŞABİLİR.
7. ÇAMAŞIR SUYU, SİRKE, ELDE YIKAMA DETERJANI, KİREÇ ÇÖZÜCÜ GİBİ KİMYASALLAR KULLANMAYINIZ. MAKİNENİZİN PASLANMAZ YÜZEYİNDE DEFORMASYONA VE KÖPÜK OLUŞUMUNA NEDEN OLACAKTIR.
8. AÇMA/KAPATMA ANAHTARINDAN MAKİNENİZİ ÇALIŞTIRARAK UYGUN PROGRAMI SEÇİNİZ. AZ ENERJİ, AZ SU TÜKETİMİ VE HİJYEN İÇİN EKONOMİ PROGRAMINI TERCİH EDİNİZ.
9. YIKAMA PROGRAMINI BAŞLA/BEKLE TUŞUNDAN BAŞLATINIZ. PROGRAMI İPTAL ETMEK İSTERSENİZ BAŞLA/BEKLE TUŞUNA 3 SN SÜREYLE BASINIZ.
10. YIKAMA SONUNDA MAKİNENİZİN KAPISINI 15 DK YARI AÇIK HALDE BIRAKMANIZ BULAŞIKLARINIZIN MAKİNENİZDEN DAHA KURU ÇIKMASINI SAĞLAYACAKTIR. YİNE DE KURUTMA ŞİKAYETİNİZ VAR İSE UZUN PROGRAM KULLANARAK PARLATICI AYARINI ARTIRINIZ.
11. FİLTRENİZİ TEMİZLEDİKTEN SONRA YUVASINA KİLİTLENDİĞİNDEN EMİN OLUNUZ. FİLTRENİN YERİNE DOĞRU YERLEŞTİRİLMEMESİ BULAŞIKLARINIZIN MAKİNENİZDEN KİRLİ ÇIKMASINA NEDEN OLACAKTIR.